Slutt å mas om janteloven..

Nå er det oppbrukt, det å skal bryte janteloven, være så flamboyant og extravaganza slik at man sjokkerer dem som ikke ikke vil at noen skal være bedre en andre.

Jeg syns Norge har kommet så langt at man faktisk ikke er preget av janteloven på samme måte lengre, største plassen der man rakker ned på hverandre og der man maser om janteloven mest er jo faktisk i de kreative miljøene, der det er konkurranse. Jeg vil ikke kalle det Jantelov ;)

Folk ønsker hverandre faktisk som regel det beste, iallefall opplever jeg det ;)

 

MEN å påstå at janteloven er en sagablott, er å ta hardt i..

 

7 kommentarer

Ida Elisabeth

04.mar.2011 kl.23:57

Kule briller :D

Ingunn

05.mar.2011 kl.00:00

Ganske enig med deg :-) Det er nok ikke janteloven i så stor grad lenger, men mer sjalusi som folk opplever.

<3Natalie

05.mar.2011 kl.00:04

oioi, høres godt at du prøver hardt for å virke smart med ord du helt klart bruker til dagligdags ;p

Du har også hvertfall ikke gått på en skole på en stund :) "Du skal ikke tro du er bedre enn oss", folk her er jo redde for å få ros hos læreren fordi de andre blir så sykt sjalu. Alltid like gøy, så å si at janteloven er ute av norge i dag er jeg ikke enig i!:p

superfemme

05.mar.2011 kl.00:04

Hei:) jeg er ikke helt enig med deg. Kommer opprinnelig fra et annet land hvor Jantelov er ikke-eksisterende. Har bodd både i hjemlandet og Norge i mange år og opplever fortsatt at det finnes jantelov i Norge. Det er ikke bare enkelte tilfeller, men snarere tenkemåten i befolkningen generelt. Sosiale koder og regler er fortsatt preget av det, slik jeg opplever det.

vuvuzela

05.mar.2011 kl.00:11

Amen!

Erik A

05.mar.2011 kl.00:58

Til: "<3Nathalie" og "superfemme".

Jeg kan først ta deg Nathalie: Du mener Elias bruker et "ord han ikke vet hva betyr", han snakker ikke om et spesifikt ord, men om et begrep. Nemlig "janteloven", som lyder at ingen skal skille seg ut fra andre. Når han snakker om at janteloven ikke regjerer på samme måte i Norge som før, er det selvfølgelig ikke innad i skolen, men i landet. Han har jo ikke gått skole på 10 år, så hvorfor skal han snakke om det?

Se på Erlend Elias selv, han er homofil og skiller seg ut fra mengden. Hvis janteloven hadde stått så sterkt som enkelte påstår, hadde ikke dette blitt godtatt.

Sist i går så vi et eksempel på at janteloven ikke står så sterkt som enkelte vil ha det til ved at Petter Northug fikk lov å hovere uten at noen andre en enkelte svensker brydde seg, det var full aksept blant det norske folk. Å hvorfor er det aksept for det? Jo, begrunnelsen er fordi han er best.

Superfemme : Janteloven er ikke like dominerende som det blir påstått, Elias sier ikke den er borte.

-Erik Anders Sæter

Rob

05.mar.2011 kl.01:34

Enig med Erik. Janteloven blir nå ofte benyttet av mange som en unnskyldning, eller for å begrunne mangel på suksess.

Skriv en ny kommentar

Erlend Elias & Sofia Charlotta

Erlend Elias & Sofia Charlotta

0, Oslo

Erlend Elias: Freelanse make up artist-frisør og stylist.. Livet elsker meg og jeg elsker livet!!! Er front figur for Oriflame norge, jobber som make up artist for dem . Så er jeg Kreativ utvikler for frisør kjeden SAXEN Min mail er erlendelias.b@gmail.com. Sofia Charlotta: Kosmetolog; hud- og spaterapeut, make-up, kost og ernæring, helse. Sitter også i styret til Norske Kosmetologer og Hudterapeuters Forbund. Har alltid vært opptatt av skjønnhet og allt som har med det å gjøre! Mail: sofiacharlotta.l@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits