HYGENIC FRENETIC

En melkekartong som står i kjøleskapet några dagar etter "bäst-före-datumet" kastar du i søppla med en gang, utan att ens lukta på den for att se om den er dårlig.
Vi er veldig nøye med holdbarheten på livsmedel och mat. några lite føør kænsliga tycker jag.. ( Sett de som lever av mat de hittar i andras søppelkasser? Galskap.)

 MEN... 

Hur lång holdbarhet er det egentlig på ditt sminke?
Når er det dags att vaske alle kostene, og hva bruker du til det?Hygiene er veldigt viktig når det gjelder make-up/hudpleie/hårproduker. 

 

De flesta skjønnhetsprodukter har en holdbarhet på ca 1 år, men det varierar från produkt til produkt. Holdbarheten avhenger av:

 • hvilke ingredienser de inneholder: 
  Nu er det for eksempel veldigt populært med paraben-frie produkter. Parabener virker som konserveringsmiddel, så naturligtvis forkortes holdbarheten i de produktene. 
 • hva slags produkt det er:
  Sminke som Fltyetnde fondation, leppestift, krem øyenskygge har kortere holdbarhet enn løst pudder, presset pudder, pudderøyenskygge osv..
 • hvordan du oppbevarer dine produkter:
  De fleste har ju alla sina produkter på badet, der det ofte er ganska mye varmere enn i andre rom, men dettte forkorter holdbarheten.
  Parfyme o negllakk skal helst stå i kjøleskapet faktiskt.

Heldigvis skal det enligt en ny lov stå merket på produkter hvor mange måneder det ska holde etter du åpnet forpakkningen. Bak på flaske/tuben eller vad det nu kan va, er det bilde av en liten åpnet krukke og så et nummer etter, ofte 6, 12 eller 24. Dette er antall måneder produkten kan brukes før den blir dårlig.
Så ta en vår-rengjøring baderomsskapet också!

Når det kommer til sminke så er holdbarheten veldigt varierende, men som sagt; pudder sminke har nesten endeløs holdbarhet (speciellt mineralsminke i pudderform) medans mascara bør du bytte ut en gang i uken.
Gå over alle penner (kajal og leppepenner) med spisser 1 gang i måneden. Leppestift bør kastes etter et halvt år.
Noe som er veldig viktig å holde hygiensik er make-up kostene. Invester i ordentlige koster (med ekte hår) og vask dem minst 1 gang i måneden, gjerne 2, med schampo, avslut med conditioner. La de ligge flat på et hånkle å tørke.

Hvis du bruker en make-up-svamp bytt den ut ofte, gjerne hver dag, for å unngå bakterie vekst.
Jo bløtere sminke, desto mer bakterivekst!Stay hygenic / SofiaCharlotta4 kommentarer

Emilie <3

05.mai.2011 kl.12:06

Hater å låne andres maskara av en merkelig grunn :P elsker bloggen din :)
Emilie: Bra, MASSA bakterier från nån annans øga æn ditt..

frknessler

05.mai.2011 kl.12:20

Skjønn header! Kan jeg legge dere til som venn?

lostinthesky

05.mai.2011 kl.12:29

Hater å låne andres sminke, gjør det aldri, bortsett fra om det er HEEELT krise.. Men da må det være veldig krise altså! Fin blogg :D

(vil du hjelpe meg med å få spotify premium? alt du trenger å gjøre er å gå inn på bloggen min og trykke på linken. That's it! Ingen verving eller noen ting. Blir evig takknemlig!)

Skriv en ny kommentar

Erlend Elias & Sofia Charlotta

Erlend Elias & Sofia Charlotta

0, Oslo

Erlend Elias: Freelanse make up artist-frisør og stylist.. Livet elsker meg og jeg elsker livet!!! Er front figur for Oriflame norge, jobber som make up artist for dem . Så er jeg Kreativ utvikler for frisør kjeden SAXEN Min mail er erlendelias.b@gmail.com. Sofia Charlotta: Kosmetolog; hud- og spaterapeut, make-up, kost og ernæring, helse. Sitter også i styret til Norske Kosmetologer og Hudterapeuters Forbund. Har alltid vært opptatt av skjønnhet og allt som har med det å gjøre! Mail: sofiacharlotta.l@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits